annemarie-koopman

Advocaat

Mr. A.M. (Annemarie) Koopman

Annemarie Koopman wil als advocaat niet graag in een hokje geduwd worden. Ze is  gespecialiseerd in een aantal rechtsgebieden, maar haar interesses reiken veel verder. Dat dankt ze aan haar werkzaamheden als advocaat in diverse algemene praktijken in Nederland.

 

Na haar rechtenstudie in Utrecht werd Annemarie in 1996 als advocaat beëdigd. In 2002 startte zij haar eigen kantoor in Alkmaar. De laatste jaren richt ze zich meer op advies aan ondernemers, maar ook voor particuliere cliënten zet ze zich vol in.

Specialisaties

Incasso- en arbeidsrecht kunnen haar specialiteit genoemd worden. Daarin heeft ze inmiddels een stevige reputatie opgebouwd. Zo staat ze bekend als ‘de incassotijger’.

Wat typeert haar?

Annemarie heeft meerdere kanten. Ze zal nooit meteen frontaal in de aanval gaan. Overleggen, onderhandelen, zoeken naar een oplossing of een compromis, dat past bij haar. Ze heeft daarom ook gekozen voor een mediationopleiding als aanvulling op haar juridische vaardigheden. Maar als het nodig is, gaat Annemarie de gang naar de rechtbank niet uit weg. Dan wordt er een andere kant van haar zichtbaar. Die van de terriër die zich vastbijt in het belang van haar cliënt.
Vóór haar rechtenstudie heeft Annemarie een aantal jaar de Balletacademie gevolgd. Ze heeft daar de zin van discipline geleerd. Daar profiteert ze nu nog steeds van, en haar cliënten dus ook. Maar verder is ze vooral iemand die graag met mensen omgaat. En dat drijft haar bij de uitoefening van haar vak.

Nevenfuncties

Annemarie maakt deel uit van het bestuur van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA). Ook op sociaal-maatschappelijk niveau vervult ze bestuurlijk functies:

  • Raad van toezicht van de Stichting Theater De Vest en Grote Sint Laurens Kerk (Alkmaar)
  • Bestuur Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA)
meike

Advocaat

Mr. M.E. (Meike) Terhorst

Meike Terhorst heeft rechten in Leiden gestudeerd. Zij is afgestudeerd in 1992 in de richting Nederlands recht. Daarnaast heeft zij keuzevakken gevolgd in Edinburgh, Schotland, m.n. Europees Recht. In 2009 heeft zij de master Omgevingsrecht behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Meike is sinds 1992 werkzaam als advocaat en in 1993 beëdigd. Zij heeft gewerkt bij Trenité van Doorne in Rotterdam, bij Clifford Chance in Amsterdam en Londen. Daarna was zij werkzaam bij Perot Systems in Londen. Vervolgens is zij als advocaat gaan werken bij Van Driem Advocaten Amsterdam. Sinds 2013 is zij werkzaam bij Advocatenkantoor Koopman.

 

Meike is al vele jaren werkzaam als advocate Personen en Familierecht. Daarnaast voert zij een algemene procespraktijk en doet succesvol incasso’s. Zij werkt daarnaast ook met psychiatrische patiënten en jongeren die uit huis geplaatst worden.